Hakimahaki_el@hotmail.com

een jaar geleden

Slm ik zou graag undien mogelijk vragen waar zo’n vondelingziekenhuis is…. ben omgeving driouch, nador…. is er een mogelijkheid om daar zelf te gaan en wat voedsel ( melk…) voor die kindjes te geven?

DikraDikratajjiou_@hotmail.com

een jaar geleden

Wat ben ik onwijs trots op onze Ummah als ik zie hoe blij deze kinderen zijn met jullie hulp ! Moge Allah swt jullie rijkelijk belonen met alles wat jullie maar wensen ❤️Keep going

Daar lag hij, dakloos op de grond, bij een temperatuur van 35 graden onder de zon. Niemand die een moer om hem geeft, niemand wilde bij hem in de buurt komen. Hij stonk en was vies. Hijzelf was zijn leven beu. Hij heeft voor onverklaarbare reden zijn gezin achtergelaten en koos een jaar geleden voor de straat. Die dag heb ik hem onder mijn armen genomen. Hij is gaan douchen, heeft nieuwe kleding gekregen, een bezoekje aan de kapper gebracht en zijn we gaan eten. Plots vertelde hij dat hij zijn dochter mist. Mijn neef en ik keken elkaar stomverbaasd aan. Ik vroeg hem: ‘Was je ooit getrouwd?’. Waarop hij met tranen in de ogen zei: ‘Dat ben ik nog steeds. Ook mijn mama mis ik’.

Onze volgende opdracht was natuurlijk op zoek gaan naar zijn moeder, die hij blijkbaar een jaar niet had gezien. Via haar hebben we ook zijn vrouw en dochtertje gevonden. Later die week was hij terug bij zijn familie, El Hamdoullilah. Voor de Vlamingen: El Hamdoullilah is geen achternaam, maar betekent: Godzijdank.

Om iemand terug op het juiste pad te brengen, heb je geen grote organisatie nodig. Met een groot hart en een beetje medeleven, kom je al een heel eind.

Door anderen te helpen, zie je de miserie van een ander en besef je dat jouw probleem misschien nog niet zo erg is. Wie dit gezin of anderen verder wil helpen voor het Suikerfeest, kan ons contacteren.

Krantenartikel uit België:
https://m.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/-enige-wat-je-nodig-hebt-is-een-groot-hart~a9e865cb/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

1 jaar later

Vandaag de vader bezocht, die we vorig jaar van straat hebben geplukt. We zijn hem niet vergeten. We hebben hem nieuwe kleren bezorgd en een schaapje gegeven, zodat hij samen met zijn gezin en mama het Offerfeest kan vieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here