Home/Contact » Verhalen » De wanhoop nabij!

Een zatlap,een chlosard, een viezerik zou iedereen denken als men langs zo'n iemand wandelt.

Daar lag hij dakloos op de grond bij een temperatuur van 35 graden onder de zon. Niemand die een moer om hem geeft, niemand wilde bij hem in de buurt komen. Hij stonk en hij is vies. Hij zelf was zijn leven beu en heeft voor onverklaarbare reden zijn gezin achtergelaten en koos een jaar geleden voor de straten. Die dag heb ik hem onder mijn armen genomen en is hij gaan douchen, heeft hij nieuw kleding gekregen, naar de kapper gebracht en zijn we gaan eten en vertelde hij plots dat hij zijn dochter mist. Ik en mijn neef keken stomverbaasd naar elkaar. Ik vroeg hem: " was je ooit getrouwd?" Waarom hij met tranen in de ogen zei : "dat ben ik nog steeds, en ook mijn mama mis ik."

Ons volgende opdracht was dan natuurlijk achter zijn moeder zoeken die hij blijkbaar een jaar niet gezien heeft. Via haar hebben we ook zijn vrouw en dochtertje gevonden en was hij later die week terug bij zijn familie el hamdoullah. Voor de Vlamingen, El Hamdoullah is geen achternaam, maar betekent 'Thank God' .😊

Je hebt geen grote organisatie nodig om iemand terug op het juiste pad te brengen, alleen een grote hart en een beetje medeleven.

Door anderen te helpen zie je de miserie van een ander en besef je dat misschien jouw probleem nog niet zo erg is. Wie dit gezin of anderen nog wil verder helpen voor het suikerfeest geeft maar een seintje.

Krantenartikel uit België:

https://m.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/-enige-wat-je-nodig-hebt-is-een-groot-hart~a9e865cb/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 

 

Choukran/danku. ❤️